<b>Verhoeven BV</b> Verhoeven BV Van afval naar grondstof
 

Over ons

Verhoeven BV bestaat ruim 60 jaar en is inmiddels gevestigd op drie locaties verspreid over West Brabant. Ons hoofdkantoor bevindt zich op de Centaurusweg 35 te Tilburg. In Breda zijn we gevestigd op het industrieterrein Eikdonk 7 en 13.

 
 
 

In een wereld waar snelheid, flexibiliteit en kwaliteit in een transport steeds belangrijker wordt, weet Verhoeven BV een hoge solide kwaliteitsstandaard te waarborgen en te handhaven. Daar men in het bezit is van een eigen onderhoudsplaats, voorzien van gespecialiseerde mensen, verkeert het materieel in een topconditie.

Verhoeven BV verhuurt diverse containers, variërend qua inhoud van 1 m³ tot 30 m³, die worden gebracht en afgevoerd door onze eigen chauffeurs. Op de terreinen is er een weegbrug aanwezig die de gehele week geopend is voor het uitvoeren van wegingen en inname van grond, hout, snoeihout, puin en bouw en sloopmaterialen, voor zowel particulieren als bedrijven. Ook is er een voorraad van diverse soorten zand en grind, welke iedere dag kunnen worden afgehaald en/of geleverd. De personeelsleden van Verhoeven BV zijn allen in het bezit van het VCA-certificaat.

Historie

Geschiedenis | Verhoeven BV

Verhoeven BV is door de heer Verhoeven opgestart in 1953 op de Rielseweg te Tilburg. Later zijn we verhuisd naar de Oerlesestraat en nu o.a. gevestigd in Tilburg aan de Centaurusweg.

Met De heer R.A.P.J. Verhoeven zijn we bij de 3e generatie aangekomen binnen Verhoeven BV, een heus familiebedrijf.

Om de nodige bouwstoffen en materialen op de bouw te krijgen, maakten transportbedrijven vroeger vaak gebruik van paard en wagen. Overige arbeid werd verricht met de hand en schep. Verhoeven is ooit ook op deze wijze begonnen. Inmiddels beschikken we over een modern wagenpark en zijn al onze auto’s voorzien van een kipper voor het lossen van zand en grind. Voor het vervoer van hout en bouwmaterialen, is er een laad- en loskraan op de auto.

In het verleden hield Verhoeven zich ook bezig met grondwerk. Eerst het ontgraven, ombanken voor zandwinning en laden met de handen. Later kwamen de graafmachines en als je een gat kon graven voor het winnen van zand, dan kon je dat ook voor het maken van het grondwerk voor de fundering van een woonhuis. Zo begon het grondverzet. Vanaf 1 Januari 2013 zijn we met deze tak van sport gestopt.

Geschiedenis | Verhoeven BV

Als je toch op de bouw je materiaal gelost hebt en ‘leeg’ bent is het effectiever om ook weer iets mee terug te nemen…het afval bijvoorbeeld. Ook het afval werd toentertijd met de hand en de riek geladen en gelost op de stortlocaties die vroeger in het buitengebied ruimschoots aanwezig waren. Zo ontstond onze containerservice en afvalinzameling.

Door de jaren heen is gebleken, dat deze bedrijfstak de meest innoverende tak is. Vandaag de dag beschikken we over een uitgebreid assortiment containers in verschillende formaten. Variërend van 1 m³ tot 30 m³, zowel open en gesloten, voor opslag, keet of afval.