Verhoeven BV Verhoeven BV Van afval naar grondstof
 

Verhoeven kiest weer voor PieterBas

Verhoeven kiest weer voor PieterBas | Verhoeven BV

Verhoeven stapt over op PB4All van PieterBas Automatisering. Tegelijkertijd kiest het bedrijf voor het all-in abonnement van PieterBas. Algemeen directeur Roel Verhoeven en salesmanager Arjen Cornelisse hebben daarvoor de handtekeningen gezet. De upgrade is in lijn met de groei van Verhoeven dat inmiddels vier vestigingen heeft, zegt Cornelisse. PB4All van PieterBas is de totaaloplossing om meerdere vestigingen te automatiseren.

Orders mobiel afhandelen
Verhoeven is gespecialiseerd in afvalinzameling, bouwstoffen, transport en containerverhuur. Het bedrijf uit Hilvarenbeek werkt al ruim 10 jaar met de standaard afvalsoftware van PieterBas, weet Cornelisse. Tegelijkertijd met de overstap naar PB4All gaat Verhoeven op de vier locaties de weegbruggen automatiseren, inclusief de digitale weegbon. Na weging wordt het gewicht direct doorschoten naar de backoffice en klaargezet voor facturatie waarna de nota digitaal wordt verstuurd, legt hij uit. Ook gaat Verhoeven orders onderweg mobiel uitvoeren. Daarvoor worden acht voertuigen uitgerust met de tablet-boordcomputer van PieterBas. Vanuit één app kunnen orders makkelijk en snel worden afgehandeld, inclusief het binnenhalen van de digitale begeleidingsbrief op de tablet en het onbemand wegen met de WeegApp. Omdat chauffeurs en planners hierdoor efficiënter kunnen werken, levert dit per saldo een aanzienlijke kostenbesparing op.

Productie en voorraden automatiseren
Met de upgrade naar PB4All gaat Verhoeven ook de productie en voorraden automatiseren met de module productie- en voorraadbeheer van PieterBas, vertelt Cornelisse. Daardoor kan Verhoeven op de grondbank die de vestiging in Breda heeft alle afval-, productie- en grondstofstromen registreren en monitoren, inclusief de (tussen)voorraden. Van samengevoegde partijen is daardoor bekend uit welke subpartijen ze zijn opgebouwd. Bovendien hebben ze elk hun eigen keuringscertificaat. Ook hier bewijst het in standaard afvalsoftware gespecialiseerde bedrijf zich met een totaalaanbod voor de Nederlandse afvalindustrie. Reden waarom Verhoeven nu upgrade naar PB4All en ook uitbreidt met de functionaliteiten als de tablet-boordcomputer en de module productie- en voorraadbeheer. Het bedrijf was aangenaam verrast door de veelzijdige mogelijkheden van de standaard PieterBas-software. Met het all-in abonnement beschikt Verhoeven bovendien zonder meerkosten op elk moment over alle functionaliteiten. Ook dat was een reden om opnieuw voor PieterBas te tekenen.